Söndagsstek

Söndagsstek

I dag ska jag göra en Söndagsstek här hemma. Har tagit ut den från kylen för att få den rumstempererad för bästa resultat. Tänkte förstena den innan den får gå in i ugnen på ca 100 grader tills termometern visar 60 grader. Till det ska göras en hemmagjord klassisk rödvinsås efter alla konstens regler. Till det ska vi göra sötpotatis i ugn. Man rostar potatisen hel som med bakad potatis. Sen ska den ur och delas på mitten. Ta ut innehållet, mosa tillsammans med lite kryddor mm. Sen till baka i skalet toppat med Västerbotten ost. Tänkte också göra en blomkåls puré som är jätte gott till kött. Kommer bli smarrigt hoppas vi på. Dom flesta ingredienserna är dessutom ekologiska och kravmärkta för bästa möjliga smak. Tycker om att laga med Eco tänk och närproducerat.

5 uppdrag

Denna helgen har varigt riktigt dåligt med uppdrag! 5 uppdrag på en hel helg är riktigt dåligt. Som tur är var flertalet av uppdragen på flera timmar, så det var ju bra. Ska snart ut på helgens sista uppdrag, sen är det helg för mig med god mat och vin. Bilarna gör jag iordning på Måndag!