Tvätta bil

Tvätta bil

Att tvätta bil som jag tidigare har tyck var ganska roligt har nu mer blivit ett måste. Så fort man varigt ute och kört på ett uppdrag ska det vaskas och putsas. Tror dock jag kommer få tillbaka känslan nu när våren nalkas. Att tvätta bil när det blåser och det är riktigt kallt är inte det minsta trevligt! När vintern är riktigt slaskig och det är skitigt ute brukar jag fuska då och då genom att bara spola av bilen på ”gör det själv” stationer. Men mellan fusktvättarna gör jag grundliga handtvättar! Använder mig av riktiga proffs produkter både invändigt och utvändigt. Så fort det blir lite varmare så blir det vaxning ca 2 gånger i månaden som vanligt. Tänkte köra en rubbing på bilarna nu till våren för att få bort lite ytliga tvättrepor på lacken. Få upp lystern och göra rent från grunden. Eventuellt tänkte jag lämna in dom till en firma som fick lägga på ett bra skydd också. Får se hur vi ska göra med det då det kostar en bra slant.

Tvätta bil som ett proffs

Vill man tvätta bil som ett proffs gäller det att ha rätta produkter. Jag skulle rekommendera en bra och ny svamp till varje tvätt för att försäkra sig om att det inte blir tvättrepor på lacken. Jag spolar grundligt av bilen med hett vatten och är bilen riktigt skitig tar jag avfattning på nedre delen och runt däcken. På fälgarna använder jag mig av ett syrafritt medel som jag låter sitta på i ca 5 minuter. Sen spolar jag av bilen igen. Försöker att använda Eco produkter för miljöns skull!
Själva schamponeringen gör jag grundligt. Har en gammal kontorsstol som jag sitter på för att verkligen se och komma åt dom nedre delarna på bilen. jag tar även och öppnar dörrarna och tvättar där med vaxschampot. Efter den behandlingen sköljer jag av bilen med kallt vatten och torkar av med en speciell trasa för bilvård. Öppnar alla dörrar och torkar av dörrlister mm. Jag brukar vara extra noga med alla rutorna på bilen så kunderna inte ser tvättsträck mm. Invändigt torkar jag av baren och rutorna och smörjer in sätena med ett speciellt medel för skinn. Är mattorna skitiga får dom en textiltvätt. Har extra mattor som jag alternerar mellan så jag vet att mattorna är riktigt torra när jag lägger in dom. Dammsugningen brukar jag göra grundligt också. Tar minst 30 minuter för mig att gå igenom bilen med olika munstycken så man kommer åt.
Ska jag vaxa bilen brukar jag ta det dagen efter så jag vet att lacken är helt torr. Vaxmedlet jag använder är lättarbetat och självklart en riktig proffsprodukt!
Efter denna behandling luktar det riktigt fint i bilen och i vanliga fall tycker jag om det. Men i en limousinen vill jag inte att det ska lukta tvättmedel. Det jag brukar göra är att jag sprayar luktdödande enzymer i bilen och startar bilen på full AC. Låter den stå på i ca 5 minuter och sedan stänger jag av den, öppnar alla dörrar och låter bilen stå så ett tag. Ibland sätter jag in en liten fläkt för att få ut all fukt som kan finnas gömd. dagen efter det luktar bilen näst intill inget, utan mer bara en fräsch luft. Lukten är väldigt viktig att få ut ur bilen. Många kunder har starka parfymer på sig och det spills en hel del alkoholhaltiga drycker det blir odör av.
Jag är inte ett proffs på att tvätta bil, men har man tid och gör man det grundligt med rätt produkter blir det ganska bra!

Tvätta bil

Här är en bild från förra årets bröllopsmässa i Helsingborg med modellen Kelly.

Bröllopsmässa

Välkommen att träffa oss på Helsingborgs Bröllopsmässa nu på Söndag.

HELSINGBORGS BRÖLLOPSMÄSSA 2016

Söndagen den 31 januari

Helsingborgs  Arena  

Öppet 11.00-17.00

Fashion Show 12.00, 14.00 och 16.00