Starta Limousine företag

Tips till dig som funderar på att Starta Limousine företag

Funderar du på att starta Limousine företag på din ort..? Härligt! Det är en riktigt kul bransch att jobba och verka i. Dock finns det en del fallgropar man måste veta om innan man startar upp för att skydda sig mot dom värsta farorna. Först måste man se till att ha alla tillstånd som krävs. Man måste ha ett trafiktillstånd. Det är alltså inte bara att köpa en limo och köra. Sen måste limousinen vara godtjänd för taxitrafik och ha en taxameter installerad och chauffören måste ha taxikort. Har du allt detta är du en bit på vägen och kan köra lagligt. Trotts det så finns det ytligare fallgropar som man inte tänker på när man öppnar sin firma. Som till exempel att på sommarhalvåret har vi riktigt bra med bokningar och vi kör i princip var och varannan dag med bilarna. Vi syns ute gaska mycket. Riktigt roliga uppdrag som Studenter och baler, Bröllop och festligheter, Kändisar och Köpenhamn mm. Men sen kommer vinterhalvåret och med det mindre att göra och mörkare och kallare kvällar och nätter. Att jobba en ljummen sommarnatt jämfört med en kall vinternatt är enorm! Det gäller att spara i ladan för att ha power även vintertid. Sen gäller det att fixa med bilarna så dom är fina till högsäsong så man kan ägna tiden åt kunderna och den eviga bilvården med allt det hör till. Sen är det en del bröllopsmässor vintertid och tidig vår. Även om jag inte tycker det ger så mycket med mässor men man måste väll stå på några iaf. Jag föredrar att närverka framför mässor och lägger hellre tid på det. Vi är med i nätverket ”Bröllopstankar”.  Efter snart 5 år i branschen har jag lärt mig en hel del. Vet hur det funkar och vad man bör vara aktsam mot. Skulle jag starta om från scratch skulle jag nog gjort en del andra prioriteringar och satsat på en aning andra saker.. Men det är lätt att vara efterklok! Något vi gjorde helt rätt var ju det här med hemsidan och att välja WordPress verktyget för vår hemsida. Vi kan själva ändra och bygga vår hemsida efter årstiderna och efter det vi vill pusha för, och det är för att sidan blivit kodad rätt. Ett lätt och smidigt verktyg som alla klarar av att lära sig!

/Stefan

Frågor? 0707754004

Limousine priser