Max 8 passagerare

Max 8 passagerare ! ! !

Vi är stenhårda med max 8 passagerare i våra Limousiner. En del tycks inte förstå att det handlar om lag och säkerhet. Det ska finnas säkerhetsbälte till alla personer i bilen. Sen ska chauffören ha rätt körkort för att transportera olika mängder av folk. Sen ska bilen vara besiktad och godkänd för visst antal personer, och sen också försäkrad på rätt sätt.
Varför skulle jag vilja riskera mitt körkort och jobb..? För att en kund vill ha kul och inte bryr sig om lagen..? Knappast! För mig är det inte värt att chansa och ta den risken. Det värsta är nog inte att bli stoppad av polisen och ta bötern. Det värsta är nog om olyckan skulle vara framme och man inte följt lagen. Vad säger man då..? Ursäkta eller?
Många tycker ju bara att det är så ”kort bit” och det är ”ingen som ser”. Men för mig som har detta som yrke så får jag frågan flera gånger per dag vissa perioder. Nu när det är säsong för oss får jag säkert höra det flera gånger per pass. Tycker faktist det är lite respektlöst av en del att tjata och gnälla på det. I vilken annan bransch förväntas man bryta mot lagen..?
Visst är det ok om kunden inte vet om det och frågar om man kan vara fler än 8. Efter jag berättat hur läget ser ut förväntar jag mig att diskusionen slutar där. Dom flesta kunderna förstår alldeles utmärkt hur läget ligger till och respekterar det även om dom försöker sig på en rövare. I bland kan frågan komma upp med glimten i ögat som -om du får några hundringar extra, kan vi åka 10 personer då? Jag brukar svara att det är ok om dom åker i bakluckan då.. Skämt och sido. Max 8 passagerare per Limousine är det som gäller! För att vara tydliga med detta har vi skrivit det på ett antal ställen på hemsidan och även på instegslisten på alla Limousiner. Det syns mycket tydligt! Max 8 passagerare i detta fordon!