Vad ska man tänka på när man hyr Limousine?

Hyr Limousine

Ja, vad ska man tänka på när man hyr Limousine egentligen..? Det första jag skulle vilja råda er om är att vara noggranna med att se till att uthyraren har dom tillstånd som krävs. Ni ska helt enkelt fråga om dom har trafiktillstånd. För att köra personer mot betalning ska man inneha detta tillstånd. Det finns inga undantag där. Oftast kan man se det på gula registrerings skyltar, men en del har undantag från denna regel och en del kan vara vitskyltade trotts att dom har tillstånd. Det är lite struligt kan man tänka, men helt klart värt att veta och undersöka.

Vad händer om man hyr från någon utan tillstånd..?

Som i många andra fall så händer det säkert inte så mycket förutom att ni säkert betalar på tok för mycket pengar för en skruttbil som inte håller den kvalitén ni önskar, om nu bilen dyker upp vill säga…  Skulle nu olyckan vara framme så är läget inte särskilt fördelaktigt då åkaren saknar rätt försäkringar för passagerarna, och skulle polisen vilja stanna ekipaget för kontroll är det risk att ni får gå sista biten. Om åkaren saknar rätt tillstånd kan man vara ganska säker på att dom stoppar pengarna i fickan och inte skattar för ett enda korvöre.

Hyr inte av ”Svartåkare” !!!!!!!

Tips

  • Försäkra dig att åkaren har trafiktillstånd utfärdat av transportstyrelsen
  • Ta registreringsnummer
  • Se till att få uppdraget dokumenterat via mail
  • Fråga om kvitto efter avslutad tur
  • Kom i håg att alltid använda bilbälte under färd!