Imma i bilen

Imma i bilen eller Limousinen

När det är kallt och fuktigt ute och kunderna kommer in med blöta kläder blir det lätt imma i bilarna. Det är svårt att bli av med om man inte sätter klimatanläggningen på max. Men hur gör man när det ändå är ganska bra väder och man ändå får imma? När det kommer in 8 gäster som druckit alkohol blir det lät imma oavsätt väder. Mina små tipps är att ha framrutan lite nerdragen så det kommer in frisk luft. Öka ett steg på klimatanläggningen och sänka värmen. Det är torr kall luft som tar bort kondensen, inte varm luft som många tror. Självklart ska ju inte kunderna tycka det är kallt bara. Ett tipps till er med samma problem är att byta ut kupefiltret som kan vara igensatt och inte fungerar som det ska. Sen håller jag på att testa lite nya saker som jag läst mig till ska funka, men det tar jag inte upp idag innan jag testat det fullt ut. Har en fundering på om man skulle installera en 12 volts fläkt som sög ner kupeluften till bakluckan via soppnedkastet i hatthyllan. Skulle fungera som en pax fläkt för våtrum. Sen tänkte jag om man skulle installera ett rör med 12 volts fläkt mellan chaufförshytten och passagerarkupen, allt för att luften ska kunna cirkulera bättre. Med bra cirkulation  skulle kupéluften både bli fräschare och lukta bättre. Nu på vintern har vi alltid dörrarna öppna när dom står i garaget, så fuktig luft har någon stans att ta vägen. Det förhindrar dålig och unken lukt. Har det varigt blött ute tar vi ur mattorna så dom ska torka. Sen finns det en uppsjö av produkter man kan kladda på för att minska imma, men det känns inte lika aktuellt då själva grundproblemet återstår. Fukten måsta ta vägen någon stans….

Hur gör ni med fukt i era bilar?