Facebook

Facebook känns lite segt just nu. Tror folk håller på att tröttna big time på fejsan, både på privat sidan och på företagssidorna… Att sociala medier kommer finnas kvar är det nog inget snack om, men i vilken form? Vilket socialt medie kommer ta över efter Facebook? Knappast Instagram trots att det är många som har ett konto där. Har försökt att se mig runt, men än så länge är det Facebook som är mest populär och där ”alla” är. Själv tycker jag att företagssidan har blivit mer en sida man bara har för att ha. Man uppdaterar några gånger i veckan men lägger inte så mycket mer tid på det. För att räkna ut om det verkligen lönar sig är svårt. Säg att man lägger 3 timmar i veckan på Fejsan. Det blir ca en månad heltidstjänst på ett år, och räkna att man har ca 25.000kr i lön + lite annonser och liknande. Tveksamt om man verkligen får så pass mycket jobb att det lönar sig. Men sen å andra sidan får man ju en himla massa reklam också. I början var jag super taggad på att skaffa ”gilla”. Men efter ett tag fattade man ju att det är inte antalet gilla som är viktigt, utan mer ”vem” som gillar. Det har ju också ett värde i sig att ha många gillare efter som det är dom som kan hjälpa till att dela bilder och sprida budskapet. Svårt att sia om detta. Blir till att fortsätta och uppdatera och pilla på sidan ett tag till, men med mindre engagemang.
Har funderat på att investera i en systemkamera för att ta snyggare och bättre bilder med högre kvalité, men en sån kamera kan man ju ha till hemsidan och privat också. Får se hur det blir med det.
En sak är iaf säkert, och det är att någon kommer ta över efter Facebook… Frågan är bara vem..?