Taxi & Limousine…

Man ska inte förväxla Taxi & Limousine med varandra. Taxi är ett transportmedel för resa från A till B, medan Limousine är en upplevelse! Helt klart en stor skillnad. Vi har enbart stretch Limousiner som är utrustade som Taxi bilar med taxameter och gula skyltar, och det beror på att om man kör människor mot betalning SKA man ha:

  • Taxameter
  • Trafiktillstånd utfärdat av transportstyrelsen
  • Gula registreringsskyltar
  • Pris information på/inne i fordon
  • Chauffören ska ha Taxi legitimation & tidsbok

Åker man en Limousine eller special bil som har vita skyltar är det inte helt ok. Limousiner och andra typer av bilar som kör tex Bröllop, Studenter ska ha gula skyltar! Det har det funnits ett undantag i lagen om undantag för taxameter och gulskyltningen, men nu är striktare och gäller mer eller mindre bara ambassader och utländska stadsbesök och liknande (särskilda villkor). Man får alltså inte köra Bröllop, Student & Bal körningar med vita skyltar längre, det anses inte som särskida villkor… Detta är viktigt att veta både för åkare och kunder. Vad händer med försäkringen om man skulle vara med om en krock och man kör med vita skyltar…? Ja, antagligen att man är oförsäkrad..! Seriösa företag som kör människor mot betalning har gula skyltar!